Cariës & Vullingen

Cariës/Gaatjes

Cariës (gaatjes) is een veelvoorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden. Het is een aandoening waarbij bacteriën in de mond zuur produceren dat de tanden aantast. Dit kan leiden tot gaten in de tanden en, als het niet behandeld wordt, kan het zelfs leiden tot tandverlies.

Gelukkig is cariës behandelbaar en kunnen tandartsen de aangetaste tanden repareren om verdere schade te voorkomen. De behandeling hangt af van de ernst van de caries en de staat van de tanden en het tandvlees.

Een van de meest voorkomende behandelingen voor cariës is het vullen van de gaten in de tanden. Dit kan gedaan worden met verschillende soorten vullingen zoals, composiet. Welke vulling gebruikt wordt, hangt af van de locatie van de caries en de voorkeur van de tandarts en de patiënt.

Soms is de cariës zo ernstig dat een vulling niet voldoende is om de tand te repareren. In dat geval kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. Dit is een ingrijpende behandeling waarbij de tandarts het aangetaste gebied van binnenuit behandelt om te voorkomen dat de infectie zich verder verspreidt.

Om cariës te voorkomen, is het belangrijk om goed te poetsen, tussen de tanden te flossen en regelmatig naar de mondhygiënist te gaan voor professioneel mondonderhoud. Het is ook belangrijk om suikerhoudende dranken en snacks te beperken en tandvriendelijke voeding te eten. Als u vragen heeft over cariës en hoe het behandeld kan worden, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.


Vullingen

Vullingen zijn een veelvoorkomende behandeling bij tandartsen en worden gebruikt om gaten in tanden te repareren die zijn ontstaan door caries of andere schade. Er zijn verschillende soorten vullingen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Amalgamvullingen zijn gemaakt van een mengsel van metaallegeringen en zijn een van de meest voorkomende vullingen. Ze zijn duurzaam en goedkoop, maar sommige mensen hebben bezwaren tegen het gebruik van metaal in hun mond.

Composietvullingen zijn gemaakt van kunststof en zijn beter aan te passen aan de kleur van de tanden. Ze zijn niet zo duurzaam als amalgamvullingen, maar ze zijn wel cosmetisch aantrekkelijker.

Glasvezelvullingen zijn gemaakt van glasvezel en worden meestal gebruikt voor kleinere vullingen of vullingen in gebieden die onder hoge druk staan, zoals de kiezen. Ze zijn sterk en duurzaam, maar ook duurder dan andere vullingen.

Bij het kiezen van een vulling, zal uw tandarts rekening houden met de ernst van de caries, de locatie van de vulling en uw budget. Het is belangrijk om met uw tandarts te overleggen om de vulling te kiezen die het beste bij u past.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om goed voor uw tanden te zorgen, zodat u zoveel mogelijk vullingen kunt voorkomen. Dit betekent dat u regelmatig moet poetsen, flossen en naar de tandarts moet gaan voor professioneel mondonderhoud. Als u vragen heeft over vullingen of andere tandheelkundige behandelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

  • Permanent solution
  • Improved chewing and speaking
  • Natural function and look
  • Improved facial appearance
  • Prevention of bone loss
  • No special care required
  • Very sturdy and secure
  • No diet restrictions
  • Can be changed or updated
Oral Health Consultation
free

Includes Full Mouth X-Ray and Treatment Plan

Exam & Cleaning
$65

Includes Full Mouth Cleaning

White Filling
$99
Includes 1 Composite Filling
Laser Teeth Whitening
$600

Full mouth teeth whitening in one visit.

PAYMENT OPTIONS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam massa ligula, aliquet euismod eleifend vitae, interdum ut mi. Praesent fringilla pharetra sapien sit amet semper. Nunc id massa ut mi tempus mattis ac eu lectus. Praesent egestas eleifend porta. Sed posuere venenatis libero quis tempor. Nulla metus mi, malesuada eu risus nec, placerat imperdiet ex.


INSURANCE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam massa ligula, aliquet euismod eleifend vitae, interdum ut mi. Praesent fringilla pharetra sapien sit amet semper. Nunc id massa ut mi tempus mattis ac eu lectus. Praesent egestas eleifend porta. Sed posuere venenatis libero quis tempor. Nulla metus mi, malesuada eu risus nec, placerat imperdiet ex.