Kunstgebit & Prothese

Kunstgebit

Een kunstgebit, ook wel gebitsprothese genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt om verloren tanden te vervangen. Het is een goede optie voor mensen die een aantal tanden of kiezen hebben verloren en niet in staat zijn om implantaten te dragen.

Er zijn twee soorten kunstgebitten: een volledig kunstgebit en een gedeeltelijk kunstgebit. Een volledig kunstgebit vervangt alle tanden in een boven- of onderkaak, terwijl een gedeeltelijk kunstgebit alleen een aantal tanden vervangt.

Kunstgebitten zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder acryl, metaal en porselein. Welk materiaal gebruikt wordt, hangt af van de voorkeuren van de patiënt en de tandarts en de staat van het tandvlees.

Het dragen van een kunstgebit kan aanvankelijk wennen zijn, maar na een tijdje zult u zich er aan wennen en kunt u weer normaal eten en praten. Het is belangrijk om goed voor uw kunstgebit te zorgen door het regelmatig te reinigen en te laten controleren door uw tandarts.

Als u vragen heeft over kunstgebit, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze tandartsenpraktijk.
Wij staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het behouden van een gezonde mond.


Prothese
Er zijn twee soorten prothesen: een volledige prothese en een gedeeltelijke prothese. Een volledige prothese vervangt alle tanden in een boven- of onderkaak (kunstgebit), terwijl een gedeeltelijke prothese alleen een aantal tanden vervangt.
Het dragen van een prothese kan aanvankelijk wennen zijn, maar na een tijdje zult u zich er aan wennen en kunt u weer normaal eten en praten. Het is belangrijk om goed voor uw prothese te zorgen door het regelmatig te reinigen en te laten controleren door uw tandarts.
Als u vragen heeft over prothesen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons tandartsenpraktijk.
Wij staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het behouden van een gezonde mond.